Ердоган: Анкара готова зробити внесок у діалог між Києвом та Москвою для зниження напруженості

Анкара виступає проти подальшої ескалації ситуації навколо України.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив сьогодні, що Анкара, за згодою сторін, готова зробити внесок у зниження напруженості між РФ та Україною, що може проявитися у вигляді посередництва або в будь-якому іншому форматі.

Як передає агентство "Анадолу", про це президент Туреччини сказав у бесіді з журналістами.

Ердоган зазначив, що Анкара уважно відстежує ситуацію в Україні та прилеглих до неї країнах.

Читайте такожЕрдоган і Путін по телефону поговорили про ситуацію в Україні

"Анкара виступає проти подальшої ескалації ситуації навколо України і на захист стабільності в регіоні. Ми готові внести посильний внесок у формування каналів діалогу з метою зниження напруженості, що має місце в останні тижні між Києвом і Москвою. Туреччина, безумовно, готова без зволікання зробити кроки в ім'я підтримки миру в нашому регіоні", - сказав турецький лідер.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня відбулася телефонна розмова лідерів Туреччини і РФ. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент Росії Володимир Путін обговорили ситуацію в Україні.

Як повідомило "Анадолу" з посиланням на управління зв'язків Адміністрації турецького лідера, в ході розмови відбувся обмін думками щодо ситуації у Сирії, Лівії та Україні.

7 грудня відбулися переговори лідерів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна за допомогою закритого каналу відеозв'язку. Байден попередив президента Російської Федерації про рішучі економічні та інші заходи у разі посилення військової активності на кордоні з Україною.