Фіцо можк піти шляхом Орбана / колаж УНІАН, фото consilium.europa.eu, ua.depositphotos.com

Колишній міністр закордонних України Володимир Огризко переконаний, що доки такі популісти, як Віктор Орбан, знаходяться в кріслі прем’єр-міністра, ми неможемо чекати від Угорщини іншої позиції стосовно України.

"Те ж саме зараз відбуватиметься, скоріш за все, хоча не будемо, як кажуть, падати ще перед пострілом, може відбутися і в Словаччині. Бо, судячи з тих заяв, які зробив лідер партії, яка перемогла в Словаччині, Фіцо, він піде шляхом Орбана. І це створить в Європі дуже серйозну напругу. Я маю на увазі в ЄС і в НАТО", - сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, ми маємо щонайменше три країни Центрально-Східного регіону Європи, які будуть фактично протистояти Брюсселю в разі зміни влади в Польщі.

Відео дня

"Ну, от це і є можливий дуже негативний сценарій, над яким в Брюсселі повинні реально думати і пропонувати варіанти. Бо інакше робота ЄС фактично буде паралізована", - додав дипломат.

Перемога Фіцо на виборах в Словаччині - деталі

Минулої неділі в Словаччині відбулися парламентські вибори, перемогу в яких здобула партія Smer. Її лідер в минулому вже обіймав посаду прем’єр-міністра, але зі скандалом втратив її. Під час передвиборчої кампанії Фіцо неодноразово обіцяв припинити будь-яку підтримку України та відверто розповсюджував російську антиукраїнську пропаганду.

Перемога проросійського політика Роберта Фіцо на парламентських виборах у Словаччині може мати для України значно серйозніші наслідки, ніж просто втрата одного партнера з багатьох. Як пише CNN, головною проблемою тут є членство Словаччини в ЄС і НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: