Пригожин заявив про кінець для "вагнерівців" / фото скріншот

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував новини щодо розформування ПВК "Вагнер".

"Горе переможеним... особливо боягузам. Імперію ПВК "Вагнера" роздирають на шматки падальщики, несучи в дзьобах найсмачніші шматки. ПВК швидко позбавляється мільярдного державного фінансування - на ці гроші претендують інші владні угруповання", - пише Подоляк у себе в Twitter.

За словами радника голови ОП, найманці Пригожина почали підписувати контракти з Міноборони РФ, а деякі поїхали до Африки, де все ще існують активи ПВК.

Відео дня

"Але все це вже не має значення - людина, яка мала шанс, перетворилася на невдаху, що вбив власну дитину", - підсумував Подоляк.

Чим закінчився заколот Пригожина і ПВК "Вагнер"

23 червня 2023 року ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин почав військовий заколот у Росії, він виступив зі звинуваченнями на адресу глави Міноборони РФ Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова.

Наступного дня Пригожин і "вагнерівці" увійшли в Ростов і взяли під контроль всі військові об'єкти. Вже під вечір стало відомо, що ватажок ПВК "Вагнер" провів переговори із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, після яких було ухвалено рішення про відхід найманців назад у польові табори.

Вас також можуть зацікавити новини: