ПВК "Вагнера" відмовилися від планів йти на Москву / скріншот

Керівництво силового блоку РФ на чолі із секретарем Радбезу Миколою Патрушевим одноголосно підтримало ініціативу знищення ПВК "Вагнера", йдеться про всіх колишніх і чинних найманців. Про це пише Телеграм-канал "Генерал СЗР", який нібито веде екс-генерал Служби зовнішньої розвідки РФ.

"Всі повинні опинитися або в могилі, або у в'язниці. Вирішено спочатку впоратися з активним опором і спробами захопити владу, а потім протягом двох місяців вирішити питання з іншими. Всі помилувані зеки повернуться до в'язниць, більшість назавжди", - йдеться у повідомленні Телеграм-каналу.

За інформацією авторів каналу, є плани демонстративно жорстко розправитися із залишками, навіть лояльних владі або нейтральних "вагнерівців".

Відео дня

"Є рішення видавити Пригожина з країни і розправитися з бійцями ПВК "Вагнера" з плином часу в індивідуальному порядку. Що стосується Пригожина, то питання з його ліквідацією вирішене, незалежно, де це станеться - в Росії або поза її межами", - підсумовується у пості "Генерал СЗР".

Чим закінчився заколот Пригожина і ПВК"Вагнера"

23 червня 2023 року ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин почав військовий заколот у Росії, він виступив зі звинуваченнями на адресу глави Міноборони РФ Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова.

Наступного дня Пригожин і "вагнерівці" увійшли в Ростов і взяли під контроль всі військові об'єкти. Вже під вечір стало відомо, що ватажок ПВК "Вагнера" провів переговори із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, після яких було ухвалено рішення про відхід найманців назад у польові табори.

Вас також можуть зацікавити новини: