Разумков шкодує, що Аваков подав у відставку / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков шкодує, що Арсен Аваков подав у відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Про це він сказав в ефірі "Громадського", відповідаючи на запитання журналіста.

"Так. Я вважаю, що це міністр, який перебуває (сьогодні він продовжує бути міністром) на своїй посаді", - сказав Разумков.

Відео дня

На уточнення, чи голосуватиме він за звільнення Авакова, Разумков зауважив, що оскільки це було бажання самого міністра, то не логічно його не підтримати.

"Я думаю, що він був і поки залишається хорошим міністром, якісно виконуючим свої обов'язки", - додав спікер.

Водночас він зазначив, що завжди можна знайти "мільйон проблем" у діяльності і Авакова, і МВС, але в цілому він є "гарним міністром".

Читайте такожУ "Слузі народу" назвали причину відставки Авакова з поста глави МВС

Крім того, на запитання, чи голосуватиме він за призначення на посаду міністра внутрішніх справ народного депутата від "Слуги народу", голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського, Разумков зазначив: "Звісно. Я починав роботу з Денисом Анатолійовичем ще під час виборчої кампанії. Я вважаю його фаховою людиною, добре обізнаною в роботі Міністерства внутрішніх справ. Це для нього не чужа територія. Він великий проміжок свого часу пов'язував саме з діяльністю Міністерства внутрішніх справ. І останні два роки очолює відповідний профільний комітет, і глибоко знає специфіку роботи".

При цьому голова ВР висловив думку, що Монастирському "дуже просто" в нинішніх умовах не буде, але він "достатньо підготовлений", щоб очолювати МВС.

Відставка Авакова

13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з поста міністра внутрішніх справ. 

Фракція "Батьківщина" не голосуватиме за відставку Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Тимошенко нагадала, що фракція "Батьківщина" не брала участі у формуванні складу нинішнього уряду.

Голосування за відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ планується в четвер, 15 липня, а в п'ятницю, 16 липня, парламент може призначити на цю посаду депутата від "Слуги народу", голову Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.