Операцію Кравчуку зробили в Києві / фото УНІАН

Перший президент України 87-річний Леонід Кравчук, який 28 червня пропустив урочисте засідання Ради з нагоди Дня Конституції, переніс операцію на серці.

Про це повідомляє джерело "Страны" в оточенні екс-президента

Операцію зробили в Києві. Зараз Леонід Кравчук відновлюється після операції в лікарняній палаті.

За словами джерела, перший президент України почуває себе добре, оскільки операція пройшла за планом без будь-яких побічних проблем.

Олексій Арестович, радник глави української делегації в ТКГ, підтвердив «Стране» те, що сьогодні Кравчук переніс операцію на серці.

«Сам факт операції підтверджую. Операція була сьогодні. Але всі подробиці - це особиста справа Леоніда Макаровича і його сім'ї. Питання самопочуття він ще перед операцією попросив мене не коментувати», - повідомив Арестович.

Читайте такожУрочисте засідання Ради до Дня Конституції: Кравчук не прийшов у парламент, названа причина

Леонід Кравчук

Леоніду Кравчуку, який обіймав посаду президента України з 1991 по 1994 роки, у січні виповнилося 87 років.

У 2017 році йому зробили стентування серця.

Кравчук є головою української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Святкові заходи з нагоди Дня Конституції

Верховна Рада України 28 червня зібралася на урочисте засідання з нагоди 25 річниці прийняття Конституції України. У ньому взяли участь, зокрема, Володимир Зеленський, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко.

Президент України Володимир Зеленський виступив з промовою і повідомив, що незабаром в Україну вперше за 300 років повернеться перша Конституція Пилипа Орлика

За словами президента Зеленського, Леонід Кравчук має доповісти Верховній Раді про законопроект про Великий державний герб України, наданий на терміновий розгляд парламенту Зеленським.

Серед гостей заходу також були члени Кабміну, настоятелі церков і релігійних організацій, а також іноземні дипломати і журналісти.