Кулеба провів зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Стокгольмі / фото twitter.com/DmytroKuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен працюють над жорсткими економічними санкціями проти Російської Федерації.

Як повідомив глава МЗС України у мікроблозі Twitter, він провів дружню зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Стокгольмі.

"Працюємо над розробкою комплексного пакету стримування РФ від подальших агресивних дій, включно з жорсткими економічними санкціями. Ми підтвердили важливість міцного стратегічного партнерства України та США", - заявив Кулеба.

Читайте такожКулеба "дав рецепт" стримування Росії від військових авантюрРаніше, 29 листопада, Кулеба заявив, що запропонував міжнародним партнерам втілити трирівневий пакет стримування Російської Федерації. Зокрема, йдеться про політичне стримування, економічне стримування завдяки санкціям, поглиблення співпраці з Україною у галузі безпеки та оборони.

1 грудня Блінкен пригрозив Російській Федерації впливовими "економічними заходами", які раніше не застосовувалися, в разі вторгнення в Україну. Держсекретар США закликає РФ відвести скупчене озброєння від кордонів України, припинити обстріли на Донбасі та виконати Мінські домовленості.

Вас також можуть зацікавити новин: