В ОП відреагували на переговори Меркель, Макрона й Путіна без Зеленського

Мендель запевнила, що Київ продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату на різних рівнях.

Жодні рішення щодо України без участі Києва не можуть і не будуть ухвалюватися.

Про це в коментарі Українській правді заявила прес-секретарка президента Юлія Мендель, відреагувавши таким чином на переговори членів «нормандської четвірки» без участі Володимира Зеленського.

Читайте такожAtlantic Council: Переговори про Донбас без України - це крах "Нормандського формату"

Під час відеоконференції з Меркель і Макроном глава Кремля Володимир Путін звинуватив Україну у загостренні ситуації на Донбасі. А наприкінці березня російський президент, анонсувавши подію, назвав зустріч «заходом нормандської четвірки».

Мендель зауважила, що лідери інших країн можуть згадувати й висловлювати позицію щодо ситуації в тому чи іншому регіоні чи в тій чи іншій країні.

«Так само, як лідери Франції, Німеччини та РФ обговорювали широкий порядок денний, включно з боротьбою з пандемією коронавірусу, ситуацією на Близькому Сході, відносин Євросоюзу та Росії. Серед іншого згадали і ситуацію на Донбасі. Офіс президента вважає, що було б дивно, якби війна на Донбасі випала з міжнародного порядку денного, тим більше у переговорах, де бере участь російська сторона», – заявила Мендель.

Вона запевнила, що Київ продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату на різних рівнях. Водночас Мендель підкреслила «теплі відносини» з Берліном і Парижем, і що їхня однозначна позиція щодо Криму й Донбасу «дуже цінна для України».

Обстріл під Шумами 26 березня: подробиці