Резніков прокоментував "ізраїльський сценарій" для України / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував "ізраїльський сценарій" для України. Він сумнівається щодо таких гарантій безпеки.

Глава оборонного відомства України стурбований гарантіями в "ізраїльському стилі", які лідери "Великої сімки" повинні запропонувати Україні.

 "Після Будапештського меморандуму (угода від 1994 року між Великою Британією, США і Росією, в якому Москва обіцяла не атакувати Україну і не загрожувати їй фінансово – УНІАН) ми не будемо вірити або не будемо просто довіряти паперам без будь-яких вкладень", - заявив Резніков в коментарі The Telegraph.

Відео дня

Гарантії безпеки для України - останні новини

11 липня у Вільнюсі стартував саміт НАТО. Україна очікувала отримати гарантії безпеки, а також рішення про членство в Альянсі.

12 липня стало відомо, що країни "Великої сімки" підготували довгострокові гарантії безпеки для України. Їх вже охрестили "історичними" і кроком до завершення нинішньої фази війни з Російською Федерацією.

Крім того, партнери проведуть індивідуальні переговори з Україною, щоб запропонувати двосторонні зобов'язання з безпеки для підвищення обороноздатності Києва і стримування російської агресії.

Вас також можуть зацікавити новини: