"Не варто судити по заголовках": Арестович пояснив свою скандальну заяву про "розворот на Схід"

Олексій Арестович зазначив, що журналісти не так трактували його слова.

Спікер Тристоронньої контактної групи по Донбасу Олексій Арестович заявив про можливий перегляд геополітичного вектора України, якщо в Європі та США посиляться проросійські настрої. Пізніше він звинуватив журналістів у спотворенні його висловлювань.

Про це спікер ТКГ розповів у коментарі 24 каналу.

"Я завжди був прихильником того, що не варто судити по заголовках. Тому що вони в сучасному світі - яскраві обгортки", - заявив Арестович.

За його словами, він нічого не говорив про зміну української позиції, а йшлося про перебалансування інтересів, якщо їх здадуть. При цьому спікер ТКГ уточнив, що на Заході є різні сили, але союзниками України є ті, хто вважає, що президента РФ Володимира Путіна не вдасться налаштувати на стримування Китаю.

Читайте такожАрестович пояснивши, хто "взув" жінок-військових у туфлі на підборах

Арестович зазначив, що мав на увазі вивчення досвіду країн Сходу, а саме Китаю, який має величезний досвід у розв'язанні цивілізаційних проблем.

"Якщо Китай будує госпіталь за 10 годин в умовах епідемії COVID-19 і багато енергетичних станцій, є однією з найбільш розвинених країн в області штучного інтелекту - нам цікавий цей досвід? Як і досвід В'єтнаму, Туреччини, Азербайджану", - пояснив спікер ТКГ.

Скандальна Заява Арестовича про зміну курсу України

Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Дом" висловив думку, що "якщо Захід захоче подружитися з Росією ціною здачі українських інтересів або значної їх частини, то ми розвернемося на схід, і так перебалансуємо нашу позицію". Він вважає, що в міжнародній політиці Україна знаходиться на межі фолу.

У МЗС України запевнили, що Україна не має наміру переглядати свій геополітичний вектор.