Посли ЄС схвалили деталі восьмого пакету санкцій проти РФ

Урсула фон дер Ляєн привітала рішення держав-членів щодо нового пакету антиросійських санкцій.

Посли країн-членів ЄС погодили новий санкційний пакет проти Росії. Його розробили у відповідь на спробу Росії анексувати території України та проведення фейкових референдумів на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив у своєму Twitter журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

"Посли ЄС наразі схвалили всі деталі пакету санкцій проти Росії і розпочали так звану письмову процедуру, яка завершиться завтра о 10 годині. Тож публікація в офіційному журналі ЄС буде завтра", – сповістив він.

Згодом інформацію про схвалення нового пакету санкцій підтвердила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Я вітаю сьогоднішню згоду держав-членів щодо 8-го пакету санкцій. Ми діяли швидко і рішуче. Ми ніколи не погодимося ні на фіктивні путінські референдуми, ні на будь-яку анексію України. Ми налаштовані й надалі змушувати Кремль платити", – написала вона в Twitter.

Восьмий пакет санкцій ЄС проти Росії 

Як писав УНІАН, 23-27 вересня росіяни провели на окупованих частинах чотирьох областей України псевдореферендуми. У Херсонській і Запорізькій – про вихід зі складу України і приєднання до Росії, у Донецькій і Луганській – про приєднання до РФ. 30 вересня Путін підписав з "очільниками" регіонів (Денисом Пушиліним, Леонідом Пасечником, Євгеном Балицьким та Володимиром Сальдом) договори про приєднання "ЛДНР", окупованих частин Херсонщини та Запорізької області до РФ. 

4 жовтня російський диктатор затвердив ратифікацію договорів про прийняття "ДНР", "ЛНР", Запорізької та Херсонської областей України до складу РФ. Конституційний суд РФ підтримав привласнення окупованих територій України та призначив там "вибори" в "парламенти" на 2023 рік.

Ще 28 вересня  Єврокомісія запропонувала новий восьмий за рахунком пакет санкцій проти Росії у зв'язку з проведенням псевдореферендумів та спробою анексії території України. 

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн коментуючи ініціативу, заявила, що санкції розроблені, щоб "змусити Кремль заплатити" за подальшу ескалацію в Україні.

Згодом прем’єр Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна "протиснула" свої вимоги щодо нового пакету антиросійських санкцій. Угорщина домоглась того, щоб обмеження ціни на російську нафту не застосовувались до трубопровідних поставок і в екстрених випадках - до морських поставок, а також домоглась виключення ядерної енергетики з нового пакету санкцій ЄС проти Росії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що запропонований Єврокомісією восьмий пакет санкцій не відповідає рівню загострення війни проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: