Макрон їде в Україну / фото REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон відвідає Україну 8 лютого. Про це УНІАН повідомило джерело в Офісі президента України.

Французький лідер зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським. Вчора очільник української держави провів телефонну розмову з Макроном.

Читайте такожЗеленський зідзвонився з Макроном: про що говорили

Відео дня

Як повідомив Зеленський у Twitter, лідери держав обговорили протидію безпековим викликам та активізацію мирного процесу в межах "нормандського формату".

Сторони також узгодили подальші спільні кроки для підтримки стійкості України й посилення фінансової та економічної взаємодії.

Тим часом, як повідомляє Reuters, президент Франції зустрінеться зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у Москві 7 лютого. Видання повідомляє, що сторони планують обговорити ситуацію навколо України, оскільки світові лідери намагаються уникнути великого конфлікту з Росією через Україну.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня Макрон закликав Євросоюз оперативно виробити новий план безпеки з пропозиціями щодо ослаблення напруженості у відносинах з Росією через стурбованість, що президент Росії Володимир Путін планує вторгнення в Україну.