Резніков відповів, чи потрібні українцям тривожні валізи (відео)

Міністр рекомендує мати йод, щоб замазувати рани дітям.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українцям не потрібно збирати тривожні валізи на тлі новин про загрозу вторгнення РФ в Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідаючи на запитання журналістів, чи варто громадянам України мати тривожну валізу, Резніков відповів: "Ні не варто. Не потрібно мати жодної тривожної валізи. Максимум тримайте в себе необхідні речі, якщо ваше дитя, малеча, десь впаде і синці наб’є". При цьому додав, що для цього необхідно мати йод. "Купіть йому йоду. Не більше того", - наголосив міністр.

Він закликав зберігати спокій, зазначивши, що в Україні вже 8 років іде війна. Він вважає, що Збройні Сили України здатні захистити громадян держави.

Читайте такожРезніков закликав кожного українця подумати, як він відбиватиме можливу агресію РосіюНагадаємо, восени 2021 року у ЗМІ почала з’являтися інформація, що влада Росії перекинула багато військових та техніки до кордону з українською державою.

Україна, США й низка інших західних країн припустили, що РФ готується до вторгнення. Москва відкинула звинувачення й зажадала від Штатів й НАТО "гарантій безпеки", зокрема, відмовитися від розширення Альянсу на схід.

У Альянсі стверджували, що не відмовляться від політики "відкритих дверей".

22 січня цього року в Україну прибув літак з першою з кількох партій пакету безпекової допомоги, нещодавно ухваленої Джо Байденом, а 23 січня - друга партія військової допомоги від США.

23 січня Державний департамент США санкціонував добровільний від'їзд своїх співробітників і розпорядився про від'їзд відповідних членів сім'ї з посольства в Києві.

У Міністерстві закордонних справ України вважають евакуацію співробітників Посольства США в Україні передчасною і проявом надмірної перестороги.

Водночас відповідні рішення ухвалили й Велика Британія, Австрія, Японія, Німеччина та Австралія.

Вас також можуть зацікавити новини: