Олексій Данилов / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Спецслужби відстежують діяльність російської "п’ятої колони" в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив на брифінгу після засідання Радбезу.

"Все, що відбувається з боку Російської Федерації, та "п’ята колона", яка знаходиться на території нашої країни, вона відслідковується відповідними службами. Ми будуємо демократію в умовах війни, і це дуже складно. Простіше працюють авторитарні режими, де рішення приймають одна чи декілька людей. В нас такого бути не може", - сказав Данілов.

Відео дня

Водночас на уточнювальне запитання кореспондента УНІАН, чи є колишній народний депутат, власник телеканалу "Наш" Євген Мураєв представником "п’ятої колони", Данілов зазначив, що не може відповісти на це запитання.

"Колеги, ви переходите на особистості. В мене такої можливості і права немає. Чи є в мене бажання діяти в зовсім інший спосіб? Є. Але я знаходжусь на посаді і не можу дозволити собі таких речей.Чи багато таких мураєвих в нашій країні? Так, вони є, ми їх усіх знаємо, ви знаєте, і це є ознака нашої демократії. Тому що коли представники "п’ятої колони" знаходяться у Верховній Раді, то де ще може бути більше демократії, як у нашій країні? Може з цим треба рано чи пізно закінчувати? Я прихильник того, щоб якомога швидше", – зазначив Данілов.

При цьому Данілов заявив, що розгляне санкції проти телеканалу "Наш" у разі отримання від спецслужб відповідних документів.

"Що стосується роботи тих чи інших каналів, то якщо буде відповідне звернення тих інституцій, які мають на це право, щоб ми це питання розглянули на засіданні РНБО, ми його обов’язково розглянемо. На сьогоднішній день, на цей час у нас таких документів для відпрацювання немає. Якщо вони з’являться завтра, ми дуже терміново і швидко будемо розглядати", - сказав він.

За словами Данілова, питання національної безпеки, чистоти інформаційного простору перебуває під постійним контролем РНБО.

"Роздмухувати ситуацію, відправляти сюди постійно російськи наративи - у нас такого не буде. Але для цього потрібні відповідні документи відповідних інституцій", - наголосив Данілов.

Читайте такожНацрада оштрафувала телеканали Медведчука за розпалювання війниНагадаємо, днями у МЗС Британії заявили, що Росія збирається призначити Мураєва головою окупаційної адміністрації після вторгнення в Україну. В офіційному прес-релізі було зазначено, що Кремль розглядає можливість вторгнення та окупації України й сподівається поставити в Києві проросійського лідера.

Мураєв відреагував на цю інформацію заявою, що на цей час знаходиться під санкціями РФ через конфлікт з депутатом від "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Вас також можуть зацікавити новини: