Експерт пояснив, чого чекати українцям від саміту в Саудівській Аравії / фото aljazeera

Представники країн, які прибули на саміт до Саудівської Аравії 5 серпня, обговорюватимуть "формулу миру" президента України Володимира Зеленського. Однією з найважливіших країн-учасниць зустрічі стане Китай.

"Зустріч у Саудівській Аравії - це деталізація та обмін думок щодо формули миру Володимира Зеленського. Всі 30 країн будуть говорити, як в деталях реалізувати цю формулу, яка країна та за який пункт могла б взятися активніше. Це дуже важливо, тому що в саміті візьмуть участь країни, які мають нейтральну позицію або свою власну думку", - зазначив експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов.

При цьому він вказав, що дуже важлива присутність китайського представника.

"Якщо Китай приїжджає, то це означає, що він погоджується, що за основу буде взято український план, який можна розширювати, доповнювати. Найважливіше, що всі учасники зацікавлені в мирному врегулюванні, і зрозуміло, що ключовим питанням буде виведення російських військ", - підсумував Попов.

Саміт в Саудівській Аравії - що відомо

4 серпня в ОПУ заявили, що на саміті в Саудівській Аравії Україна хоче затвердити формулювання "формули миру" Володимира Зеленського. При цьому представники країн обговорять, де і коли може відбутися саміт "формули миру". 

Видання Reuters пише, що Київ отримає велику перемогу, якщо Китай схвалить формулу миру України.

Вас також можуть зацікавити новини: