Україна подала заявку в НАТО / фото REUTERS

Україна подала заявку на вступ до НАТО за прискореною процедурою, однак швидкої відповіді чекати не варто.

Такий прогноз дав російський опозиціонер і полковник ФСБ у відставці Геннадій Гудков у новому випуску програми "Аргумент".

"Логіка в діях Зеленського є - отримати більшу підтримку НАТО. Україна зараз на передньому краї боротьби зі злом. Зеленський сподівається на розширення допомоги НАТО. Я не впевнений, що варто чекати дуже швидкого результату", - заявив він.

Гудков вважає, що НАТО, як і США, залишається стриманими, але тримається з позиції сили щодо погроз Путіна ядерною зброєю.

"Я не впевнений, що НАТО може зараз відповісти - воно напевно візьме якусь паузу. НАТО поводиться твердо, але воно не провокує Путіна на якісь безглузді дії. НАТО тримається з позиції сили", - сказав він.

При цьому він заявив, що в разі необхідності НАТО відповість Путіну і завдасть ударів по цілях. При цьому альянс не буде вступати в словесну перепалку з президентом РФ.

Членство України в НАТО: що відомо

30 вересня президент Володимир Зеленський разом з головою ВРУ Русланом Стефанчуком та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем підписали заявку про вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що двері для вступу України в Альянс відчинені, але зараз увага зосереджується на підтримці захисту України від російського повномасштабного вторгнення.

Радник керівника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк заявив, що процес вступу України доНАТО буде дуже швидким, і він залежить саме від підсумків війни з Росією.