Суд розглядає апеляцію у справі Порошенка, під будівлею зібралися його прихильники

оновлюється

Засідання суду призначено на 11:00 11 лютого.

У п'ятницю, 11 лютого, об 11:00 в апеляційному суді Києва оскаржуватимуть запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку, який йому обрали у справі про держзраду.

Йдеться про особисте зобов’язання, яке наклав на нього Печерський районний суд. 

Дивіться онлайн-трансляцію з-під будівлі суду:

11:30 - В апеляційному суді Києва розпочалося засідання у справі Порошенка, де буде заслухано 2 справи – апеляція захисту та звинувачення.

10:00 - Біля Київського апеляційного суду на підтримку екс-президента Петра Порошенка зібралося щонайменше тисячу людей.

Біля будівлі суду встановлено сцену із великим екраном. Зі сцени виступають прихильники Порошенка.

© фото УНІАН, Дмитро Хилюк
© фото УНІАН, Дмитро Хилюк
© фото УНІАН, Дмитро Хилюк
© фото УНІАН, Дмитро Хилюк

Рух транспорту Солом’янською площею частково обмежено, зокрема перекрито рух із Солом’янської площі у напрямку вулиці Солом’янської.

Будівлю суду охороняють декілька сотень поліцейських і нацгвардійців.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд 28 січня мав розглянути апеляцію на рішення Печерського райсуду щодо Порошенка. Та засідання перенесли через те, що з Печерського суду не передали матеріали справи.

Рішення Печерського райсуду щодо Порошенка

Печерський райсуд 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Також він мав здати паспорти слідчому і прибувати до нього за першим викликом.

Адвокати та прокурори оскаржили відповідне рішення суду.

Раніше, 6 січня 2022 року, Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та активи Порошенка.

Нагадаємо, п'ятого президента підозрюють у держзраді та сприянні терористичним організаціям у справі про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. 

Кримінальне провадження проти Порошенка розслідується за ч. 1 і ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року у цій справі повідомили про підозру народному депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Вас також можуть зацікавити новини: