Порошенку раніше обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання / фото УНІАН, Денис Прядко

Оновлено. Засідання апеляційного суду у справі Порошенка перенесли на 11 лютого на 11:00 через те, що з Печерського суду не передали матеріали справи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні заявив головуючий у справі суддя Микола Ященко.

Порошенко зайшов з адвокатами до зали суду, коли засідання вже закрилося. Прокурори також не з'явилися на засідання. Тому суддя оголошував рішення лише журналістам та вільним слухачам, які зібралися в залі.

Також суддя додав, що йому невідомо, чому з Печерського районного суду Києва не надійшли матеріали по цьому провадженню.

Київський апеляційний суд 28 січня мав розглянути апеляцію на рішення Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання п'ятому президенту України Петру Порошенку.

Розгляд скарг прокурора та сторони захисту нардепа від ЄС мав розпочатися об 11:00 у залі судових засідань № 201.

Під Апеляційним судом Києва готуються до візиту прихильників Порошенка, там встановлюється імпровізована сцена. Також під будівлею вже стоять правоохоронці.

Під будівлею суду монтують сцену / фото Сьогодні
Під будівлею суду монтують сцену / фото Сьогодні

Рішення Печерського райсуду щодо Порошенка

Печерський райсуд 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Також він мав здати паспорти слідчому і прибувати до нього за першим викликом.

Адвокати та прокурори оскаржили відповідне рішення суду.

Раніше, 6 січня 2022 року, Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та активи Порошенка.

Читайте такожПорошенко відзначився епічною обмовкою у Раді (відео)

Нагадаємо, ДБР розслідує провадження про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" групою громадян України. Порошенко - один з фігурантів справи. Він підозрюється в тому, що, діючи за попередньою змовою з групою осіб, у тому числі з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Кримінальне провадження проти Порошенка розслідується за ч. 1 і ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року у цій справі повідомили про підозру народному депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Вас також можуть зацікавити новини: