У ДБР вважають, що Порошенко зобов’язаний здати свої закордонні паспорти / фото УНІАН, Денис Прядко

У Державному бюро розслідувань заявили, що екс-президент, народний депутат України Петро Порошенко, якого суд зобов'язав здати документи для виїзду за кордон, досі цього не зробив.

У опублікованій на сайті відомства заяві назвали слова Порошенка про те, що він не може виїхати за кордон, "черговими інформаційними маніпуляціями".

У відомстві нагадали, що 19 січня Печерський райсуд Києва обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Відео дня

"За таких обставин підозрюваний Порошенко зобов’язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, однак до теперішнього часу даний обов’язок підозрюваний не виконав", - наголосили в ДБР.

Читайте такожПорошенко відзначився епічною обмовкою у Раді (відео)

Проте, один із адвокатів Порошенка Ігор Головань у себе в Facebook заперечив цю заяву ДБР.

За його словами, паспорти були здані до Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби.

"ДБР не може не брехати. Паспорти Петра Порошенка здано до ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області мною особисто сьогодні вранці", - написав Головань і додав фото зі штампом.

фото facebook.com/igor.golovan

Підозра Порошенку в держзраді

ДБР розслідує провадження про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій і сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" групою громадян України.

Порошенко є одним з фігурантів справи. Він підозрюється в тому, що, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Кримінальне провадження проти Порошенка розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року у цій справі повідомили про підозру народному депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

6 січня 2022 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та активи Порошенка.

19 січня суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча прокурор просив взяти екс-президента під варту з альтернативою близько 1 млрд грн застави.

Адвокати та прокурори оскаржили відповідне рішення суду.

Вас також можуть зацікавити новини: