У ДБР заявили, що Порошенко не здав закордонні паспорти, але адвокати кажуть протилежне

оновлено

Адвокат Порошенка Ігор Головань заперечив заяву ДБР і заявив, що паспорти були здані сьогодні зранку.

У Державному бюро розслідувань заявили, що екс-президент, народний депутат України Петро Порошенко, якого суд зобов'язав здати документи для виїзду за кордон, досі цього не зробив.

У опублікованій на сайті відомства заяві назвали слова Порошенка про те, що він не може виїхати за кордон, "черговими інформаційними маніпуляціями".

У відомстві нагадали, що 19 січня Печерський райсуд Києва обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

"За таких обставин підозрюваний Порошенко зобов’язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, однак до теперішнього часу даний обов’язок підозрюваний не виконав", - наголосили в ДБР.

Читайте такожПорошенко відзначився епічною обмовкою у Раді (відео)

Проте, один із адвокатів Порошенка Ігор Головань у себе в Facebook заперечив цю заяву ДБР.

За його словами, паспорти були здані до Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби.

"ДБР не може не брехати. Паспорти Петра Порошенка здано до ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області мною особисто сьогодні вранці", - написав Головань і додав фото зі штампом.

Підозра Порошенку в держзраді

ДБР розслідує провадження про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій і сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" групою громадян України.

Порошенко є одним з фігурантів справи. Він підозрюється в тому, що, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Кримінальне провадження проти Порошенка розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року у цій справі повідомили про підозру народному депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

6 січня 2022 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та активи Порошенка.

19 січня суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча прокурор просив взяти екс-президента під варту з альтернативою близько 1 млрд грн застави.

Адвокати та прокурори оскаржили відповідне рішення суду.

Вас також можуть зацікавити новини: