"Потужний сигнал": Єрмак про зустріч радників лідерів "нормандської четвірки"

Відповідна зустріч запланована на 26 січня у Парижі.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про очікування від зустрічі політичних радників лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція та Росія).

Про це він заявив під час онлайн-включення в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Українська делегація вирушає післязавтра до Парижу, де відбудеться зустріч політичних радників лідерів "нормандського формату". По-перше, я хотів би сказати, що це дуже сильний, потужний сигнал, що нарешті вдалося розблокувати "нормандський формат", і він буде відбуватися в реальності. Всі представники підтвердили свою участь", – сказав він..

"Також я хотів би розвіяти деякі фейки, які останнім часом, а саме сьогодні почали з'являтися, і на жаль, у тому числі, в українських ЗМІ, що нібито Україна була вимушена прийняти якусь вимогу когось про відклик законопроекту про засади державної політики перехідного періоду. Я не знаю, хто як, а я можу сказати, що ця влада приймає вимоги тільки українського народу. А основна вимога сьогодні українського суспільства – це зробити все для того, щоб запобігти ескалації, над чим ми працюємо 24/7", – додав Єрмак.

За його словами, Україна очікує на активну позицію міжнародних партнерів під час обговорення.

"Що стосується безпосередньо нашої позиції, я вважаю і сподіваюся, що, по-перше, наші партнери: Німеччина та Франція будуть займати на цих перемовинах проактивну позицію. І сьогодні ми не маємо часу, багато можливості для того, щоб дуже довго про це говорити. Тому я вважаю, що наші партнери і ми будемо єдині в нашій позиції. І що ми будемо мати можливість говорити й про режим припинення вогню", – заявив Єрмак.

Читайте такожОчільниця МЗС Німеччини: ми зробимо все для перезапуску нормандського форматуЯк повідомляв УНІАН, зустріч політичних радників "нормандської четвірки" запланована на 26 січня у Парижі.

Вас також можуть зацікавити новини: