"Я ніякий не герой, але...": Зеленський емоційно відповів журналістці каналу Порошенка (відео)

Він зазначив, що на відміну від Порошенка не підписував зрадницькі Мінські угоди.

Президент України Володимир Зеленський емоційно відреагував на питання "5 каналу", який пов'язують з екс-президентом Петром Порошенком, про можливу втечу екс-голови Служби безпеки Івана Баканова з країни на початку вторгнення та про його запевняння, що нападу Росії не буде.

Як передає кореспондент УНІАН, під час прес-конференції "Лютий. Рік незламності" Зеленський нагадав, що він країну не покидав.

"Мені здалося, що я тут був 24 числа (йдеться про початок повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році - УНІАН) і нікуди не дівся. Мені здається, що це важливо, що ми не втратили державу завдяки народу України, завдяки нашим Збройним силам і завдяки трошки мені, як би вам це неприємно було чути, але так вважають багато людей. Авжеж не всі. Я ніякий не герой, але, напевно, я хоч щось зробив, раз ми тут в деокупованому Києві (можлива обмовка, бо Київ не був окупований Росією - УНІАН), в деокупованих багатьох містах держави", - сказав Зеленський.

Президент України нагадав, що завдяки зусиллям нинішньої влади, в Україні є зброя НАТО і "ми боремося, а не підписуємо зрадницькі Мінські угоди".

"Вам, напевно, не дуже приємно чути, що ми переможемо з таким президентом. А з тим, що от був (натякнув на Порошенка – УНІАН) ми не перемогли", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що попри на ті чи інші звинувачення, він як президент України "знищив російську присутність в парламенті України, знищив російські телеканали в Україні, знищив олігархів", натякаючи на власника каналу.

"Лютий. Рік незламності": про що Зеленський говорив на прес-конференції

У п’ятницю, 24 лютого, проходить прес-конференція президента України Володимира Зеленського "Лютий. Рік незламності". 

Під час спілкування з журналістами президент зробив низку важливих заяв, зокрема про перемовини з агресором. Зеленський заявив, що теоретично не думає про переговори з Росією щодо припинення війни. Втім, він хоче залучити до формули миру країни Латинської Америки, Африки, а також Індію і Китай.

Також президент зауважив, що Україна здатна перемогти у російсько-українській війні вже у 2023 році, попри прагнення агресора досягти хоча б якихось результатів на полі бою.

Крім того, Зеленський розповів, що для нього особисто за перший рік повномасштабної війни Росії проти України злочини російських окупантів у Бучі були найстрашнішими, а найбільше розчарування - усі ті, хто поїхали 24 лютого.

Більше про резонансні заяви президента - у матеріалі УНІАН.

Вас також можуть зацікавити новини: