Загроза загострення на кордоні України та РФ: Байден пригрозив Путіну рішучими заходами (відео)

Президент США підтвердив, що Штати підтримують суверенітет України.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден попередив президента Російської Федерації Володимира Путіна про рішучі економічні та інші заходи у разі посилення військової активності на кордоні з Україною.

Про це йдеться у заяві Білого дому за підсумками переговорів Байдена і Путіна.

"Президент Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів і наших європейських союзників з приводу зростання сил Росії, що оточують Україну, і чітко заявив, що США і наші союзники відреагують за допомогою рішучих економічних та інших заходів у випадку воєнної ескалації", – наголошується у заяві.

Читайте такожГлава Пентагону, говорячи про ризики вторгнення РФ в Україну, назвав Росію "Радянським Союзом"Також президент США підтвердив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України й закликав Путіна до деескалації та повернення до дипломатії.

Крім того, Байден і Путін доручили своїм командам продовжити взаємодію, а Сполучені Штати робитимуть це у тісній координації з союзниками та партнерами.

Ще лідери США і РФ обговорили двосторонній діалог стосовно стратегічної стабільності, провели окрему розмову про шкідливі хакерські програми, а також спільну роботу над регіональними питаннями, і зокрема, такими як Іран.

Раніше повідомлялося, що 7 грудня переговори Джо Байдена і Володимира Путіна тривали дві години. Розмова проходила за допомогою закритого каналу відеозв'язку.

3 грудня Байден заявив, що готує набір ініціатив, щоб ускладнити можливість вторгнення в Україну російських військ.

Вас можуть зацікавити такі новини: