Джо Байден передасть свої повноваження Камалі Харріс / Фото: REUTERS

Президент США Джо Байден тимчасово передав свої повноваження віце-президенту Камалі Харріс. Американський лідер в цей період буде в лікарні.

Про це повідомляє CNN.

Відзначається, що Байден пройде щорічне медичне обстеження й для цього буде потрібна анестезія. У зв'язку з цим Байден не зможе тимчасово виконувати свої обов'язки.  

Відео дня

"Як було при Президентові Джордже Буше у 2002 і 2007 році, відповідно до зазначеної в Конституції процедури, президент Байден передасть свої повноваження віце-президенту на короткий період, коли буде перебувати під анестезією", - повідомила спікер Білого дому Джен Псакі.

Читайте такожНАТО і Євросоюз засудили випробування Росією протисупутникової зброї в космосіХарріс буде працювати з офісу, який був їй відведений для виконання обов'язків віце-президента.

При цьому не повідомляється, в якому стані перебуває президент США.

Спікер Білого дому Джен Псакі у Twitter повідомила, що Байден вже повернувся до виконання своїх обов'язків після планового медичного огляду у медичному центрі ВМС США імені Уолтера Ріда.

"Президент поговорив з віце-президентом Камалою Гарріс та керівником апарату співробітників Білого дому Роном Клайном об 11:35 ранку (18:35 за Києвом, - УНІАН)", - йдеться у повідомленні.

За її словами, американський президент був у гарному настрої та вже провів перші телефонні розмови.

Як раніше повідомляв УНІАН, спікер Білого дому Джен Псакі злягла з COVID-19 перед поїздкою на саміт G20. Позитивний тест на коронавірус отримали всі члени її сім'ї. У зв'язку з цим вона вирішила не їхати з президентом США Джо Байденом на саміт "Великої двадцятки" в Рим.

Пізніше помічник Байдена, який супроводжував його на міжнародних зустрічах в Європі, також отримав позитивний результат тесту на COVID-19 перед поверненням до США.

Вас також можуть зацікавити новини: