Зеленський їде у Великобританію / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибуде до Великобританії з візитом.

Попередньо відомо, що під час візиту він зустрінеться з прем'єр-міністром країни Ріші Сунаком на Даунінг-стріт, а також відвідає українських військових, які проходять підготовку у Ведикобританії.

Також, за даними британського видання Тelegraph, український лідер зустрінеться з міністром оборони Беном Воллесом та іншими високопоставленими чиновниками Міноборони.

Відео дня

Зазначається, що сьогодні Сунак оголосить про розширення навчальної програми українських військових та про надання озброєння Києву.

Візит президента до Лондона є лише другим його закордонним візитом з того часу, як Росія вторглася в Україну майже рік тому. Першим стала поїздка Зеленського до Вашингтона, де він зустрівся із президентом США Джо Байденом.

Візит Ріші Сунака в Київ

19 листопада 2022 року прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак прибув з візитом до Києва, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленський. Це був його перший візит в статусі прем’єр-міністра. 

Тоді Сунак заявив, що Британія надасть Україні 120 спеціальних зенітних гармат та радіолокаційні станції. А також допоможе з зимовим обладнанням для українських військових і надасть гуманітарну допомогу. Крім того, Сунак запевнив, що Британія продовжуватиме і розширить навчальні програми для українських військових, медиків та інженерів.

Вас також можуть зацікавити новини: