Зеленський: Українську освіту треба зробити конкурентоспроможною та сучасною

Президент заявив, що треба побудувати державу, яка буде зразком безпеки.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що українську освіту треба зробити конкурентоспроможною та сучасною.

Як повідомляє прес-служба президента, у День Соборності України відбулася зустріч Зеленського та колишнього прем’єр-міністра Великої Британії, члена британського парламенту Бориса Джонсона зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, якою Зеленський бачить українську вищу освіту у післявоєнний період, президент висловив переконання, що освіта в Україні має бути конкурентоспроможною.

"Мені здається, найголовніше, коли будь-яка держава хоче такого студента, хоче такого фахівця. Знань достатньо, щоб бути вільним. Це дуже важливо: не шукати роботу, а бути вільним, щоб за тобою ходив бізнес або державні інституції", - сказав Зеленський.

Президент також акцентував, що освіта має бути актуальною та відповідати потребам сьогодення, при цьому без втрат освітніх стандартів і надбань.

У цьому контексті він зауважив, що саме війна продемонструвала Україні, в яких сферах час модернізуватися. Так, ракетні атаки та ворожі удари дронами вказали на потребу захисту та переформатування електромереж, кібератаки - на важливість захисту фінансових інституцій, а блекаути - на необхідність розробки та впровадження технологій, які працювали б навіть за умови повного вимкнення всього.

"Ось що я маю на увазі, коли кажу, що освіта повинна бути конкурентоспроможною та сучасною. Сучасні професії. Ми повинні знати, що ми не зможемо більше жити так, як жили. І ми повинні побудувати державу, яка буде зразком безпеки. І мені здається, у нас для цього є всі шанси", - розповів президент.

Візит Бориса Джонсона до України

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 січня, Борис Джонсон зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським в рамках нового візиту в Україну. Колишній прем'єр-міністр Великої Британії заявив, що "для нього честь" знову побачитися з нашим лідером.

Під час зустрічі Джонсон розповів, що відвідав населені пункти на Київщині, де велися бойові дії, та побачив наслідки окупації та обстрілів. Як заявив колишній прем'єр, удари "досі тривають", і він зробить все для допомоги Україні в рамках своїх можливостей.

Джонсон є одним із найзатятіших партнерів і союзників нашої країни. З початку повномасштабного вторгнення він активно опікувався питаннями допомоги Україні, і продовжив це робити після відставки з посади прем'єр-міністра. Це вже його четвертий візит до України з 24 лютого 2022 року.

У колонці для WSJ він написав, що війна в Україні може закінчитися тільки з поразкою російського президента Володимира Путіна. Він наголосив, що українців тероризують ракетами і безпілотниками, і світ не повинен продовжувати лише спостерігати за цим. 

Вас також можуть зацікавити новини: