Джонсон приїхав у Бучу / фото Офіс президента

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії, великий друг України Борис Джонсон приїхав у Бучу Київської області.

Як повідомляє низка місцевих Телеграм-каналів, Джонсона помітили в одному з районів міста у супроводі охорони. Він кілька хвилин поспілкувався з українцями, які його впізнали, а потім сів в автівку та поїхав.

Скоріше за все, візит Джонсона в Україну є приватним, адже зараз він не обіймає жодну офіційну посаду.

За даними Reuters, Джонсон також відвідав Бородянку.

Як зазначили в "Укрзалізниці", Джонсон прибув в Україну потягом. Вже вчетверте вагони "УЗ" доставили політика до Києва. Дорогою він "запевнив, що не мав сумнівів у перемозі України ще до того, як це стало загальноєвропейським мейнстрімом, а британці зараз роблять усе можливе, щоб "леопарди" все ж таки оселилися в українських степах".

Джонсон прибув потягом / "УЗ"

Бориса Джонсона та війна в Україні

Борис Джонсон - великий друг України, який з початку повномасштабного вторгнення активно опікувався питаннями допомоги Україні. Цієї позиції він дотримувався протягом свого перебування на посту премʼєр-міністра Великої Британії та навіть після відставки. 

У колонці для WSJ він написав, що війна в Україні може закінчитися тільки з поразкою російського президента Володимира Путіна. Він наголосив, що українців тероризують ракетами і безпілотниками, і світ не повинен продовжувати лише спостерігати за цим. 

13 січня британське видання The Guardian повідомляло, що екс-прем’єр-міністр Великої Британії планує поїздку в Україну, щоб відвідати президента Володимира Зеленського. Водночас офіційної інформації про поїздку не було, прес-секретар Джонсона відмовився від коментарів.

Мер Києва Віталій Кличко вручив Джонсону нагороду від української столиці – звання почесного громадянина міста Києва

Вас також можуть зацікавити новини: