Якщо ви не знаєте, що приготувати з помідор, поки овочі не зіпсувалися – ми підкажемо кілька оригінальних ідей.
Соковитий помідор - один з найпопулярніших овочів в світі. Без нього неможливо уявити багато перших страв, гарнірів, соусів і навіть десертів. Томати надають страві легку овочеву кислинку, а також можуть набути солодкого смаку після обробки.
В'ялені помідори дуже популярні в Італії. Цей спосіб приготування максимально розкриває смак помідорів, роблячи його вишуканим. В'ялені помідори додають в салати, використовують як начинку для пирогів або просто їдять з хлібом. Для в'ялення використовують овальні помідори "сливки" і видаляють м'якоть з насінням (але за бажанням м'якоть можна залишити).
М'ясисті помідори розрізати на четвертинки, видалити м'якоть з насінням. Викласти на деко з пергаментом. Всі помідори злегка посолити. Якщо сорт не солодкий, то злегка присипати цукром. Поставити в розігріту до 130 градусів духовку і залишити на 6-8 годин. З помідорів повинна виділитися вся волога. Періодично відкривати дверцята духовки і випускати пар.
У підготовлену банку влити на дно трохи оливкової олії, додати кілька гілочок розмарину і пару тонких скибочок часнику. Викласти шар в'ялених томатів. Потім знову покласти розмарин і часник і шар томатів. Заповнити банку до кінця і влити решту оливкової олії. Закрити кришкою. Зберігати 6 місяців. Томати будуть готові через 2 тижні.
Брускета - це невеликий бутерброд з білого батона з часником. Така закуска розганяє апетит і дуже швидко готується. Класичною начинкою для брускет вважається поєднання томатів з моцарелою. Рецепт брускети з помідорами читайте на УНІАН.
Фарширувати помідори можна будь-якою начинкою за смаком: бринзою, крабовими паличками, фаршем з рисом або курячою грудинкою. При бажанні таку страву можна запекти, як фаршировані перці.
Сир і яйця натерти на крупній тертці, часник на дрібній. Додати майонез, перемішати, посолити за смаком. З помідорів зрізати верхівку і вискоблити м'якоть ложкою. Викласти начинку в помідори і прикрасити петрушкою.
Читайте такожЩо приготувати з фаршу: 4 простих і ситних страви для всієї родини
Найпоширенішим блюдом на сніданок є яєчня. У кожній країні є своя варіація цієї страви. Читайте на УНІАН рецепт шакшуки - ізраїльської яєчні з помідорами і перцем.