Як приготувати м'ясний рулет в духовці і про які тонкощі страви потрібно знати - читайте на УНІАН.
М'ясний рулет - ситне святкове блюдо, яке можна приготувати і на Новий рік, і на Різдво, і на будь-яке інше свято. В інтернеті існує маса рецептів такого делікатесу, але не кожна господиня готова їх брати на озброєння - занадто багато часу займає процес готування. УНІАН поділиться перевіреними методами приготування такої страви і розповість, в чому її головна хитрість.
Раніше ми говорили про те, як запекти качку в духовці.
М'ясо промити, обсушити паперовим рушником. Взяти гострий ніж, уздовж всього шматка зробити надріз і розгорнути свинину, як книгу, перетворивши її в один великий пласт. Накрити харчовою плівкою і відбити молотком. Замість плівки можна використовувати поліетиленовий пакет, але не кожен з нас має таку фінансову можливість - заборона безкоштовних пакетів в Україні вже набула чинності. В кінці відбитий шматок м'яса посолити і поперчити.
Читайте такожКрабовий салат 4 незвичайних варіанти улюбленої страви
Викласти начинку на м'ясний пласт, потім згорнути рулет і обмотати його кулінарною ниткою. Альтернативний варіант - скріпити кінці рулету зубочистками. Покласти м'ясо на розігріту сковороду і обсмажити з усіх боків до золотистої скоринки. Запікати блюдо в духовці при 180°C 1.5 години, а коли рулет підрум'яниться, накрити його фольгою і запікати до готовності.
Для прикраси:
М'ясо нарізати кубиками, подрібнити в м'ясорубці або комбайні разом з хлібом, яйцем і цибулею, посолити, поперчити. На столі розстелити харчову плівку, змастити її рослинним маслом і викласти фарш прямокутником. Перець і моркву нарізати смужками, викласти зверху на рулет. Посипати подрібненою зеленню і покрити вареними перепелиними яйцями.
Згорнути рулет за допомогою харчової плівки, покласти на деко, змащене маслом, швом вниз. Листкове тісто нарізати смужками, обернути ними заготовку. Змастити рулет яєчним жовтком, прикрасити краплями майонезу і ягодами. Запікати рулет при 180°C 40-45 хвилин. Готову страву нарізати кружечками.
Свинячу корейку промити, обсушити і нарізати стейками однакової величини. Кожен шматок відбити молотком. З'єднати в окремій ємності гірчицю, вершковий сир, подрібнений часник, паприку, сіль, перець і трави, перемішати.
Читайте такожЯк перевірити ікру горбуші або іншої риби: вибираємо якісний делікатес
Розігріти духовку, деко змастити маслом і викласти м'ясну заготовку. Запікати блюдо 40-45 хвилин при 200°C. Якщо у вас залишилася начинка, можна по готовності страви ще раз намазати нею рулет.