Гарячі страви з м'яса зігрівають і насичують.
Наближається Новий Рік 2021 - свято, коли стіл ломиться від різноманітних страв і ласощів. На новорічний стіл щороку подають салати, закуски, канапе і десерти. Обов'язковими пунктами святкового меню є гарячі страви з запеченого м'яса і овочів, які подаються на стіл відразу після приготування. Ці страви повинні бути ситними і передавати дух свята. Гаряча їжа - це королева будь-якого святкового столу. Майбутній 2021 рік буде роком Бика, тому не варто готувати яловичину і телятину. Краще подати на стіл свинину і птицю.
Обробити і випатрати птицю, обмити, обсушити. Видалити шию і огузок. Для маринаду з'єднати мед, гірчицю і сік половини лимона, перемішати. Додати соняшникову олію, розмарин, перець і дрібно нарізаний часник. Знову перемішати. Обмазати качку маринадом зовні і зсередини і залишити в холодильнику на 5 годин або на ніч.
Половину яблук вимити, розрізати на четвертинки, видалити насіння. Покласти ці яблука всередину птиці і зашити качку кулінарною ниткою (або скріпити зубочистками). З інших яблук видалити насіння і розрізати на невеликі часточки. Викласти качку в скляну форму, на деко, у фольгу або на рукав. Збоку від птиці викласти шматочки яблук. Зверху полити качку маринадом, що залишився. Поставити в повністю розігріту до 220 градусів духовку, знизити температуру до 180 градусів і випікати 2,5 години.
Для розсолу:
Для соусу:
У каструлю налити 3 літри води, додати ягоди ялівцю, духмяний перець, майоран, розмарин, сіль і коричневий цукор. Довести до кипіння і кип'ятити 3 хвилини, потім зняти з вогню. Свинячий окіст покласти в розсіл і залишити в холодильнику на добу.
Читайте такожГарячі алкогольні напої: як зігрітися в зимові свята
Готовий окіст вийняти з духовки і акуратно злити з нього сік. Поставити каструлю з соком на вогонь, додати вино і насіння коріандру і випарувати наполовину. У готовий соус додати свіжий чебрець. Подавати окіст гарячим і политим соком.
Свинину нарізати тонкими широкими скибочками товщиною близько 1 см, накрити плівкою або поліетиленом і відбити молотком. Посолити, поперчити і посипати паприкою м'ясо. Форму для запікання змастити олією. Викласти у форму відбивні. Цибулю нарізати півкільцями і викласти поверх м'яса. Помідор нарізати тонкими кружечками і викласти на цибулю. Змастити помідори майонезом. Зверху посипати страву натертим твердим сиром. Полити сир майонезною сіточкою. Духовку нагріти до 180 градусів і запікати м'ясо 40 хвилин.
Цибулю дрібно нарізати, часник подрібнити. Додати в фарш цибулю, часник і трохи води. Посолити і поперчити фарш, перемішати. Сир натерти на тертці. Яйця перемішати зі сметаною. Картоплю нарізати тонкими кружечками. Викласти половину картоплі на деко, посолити і поперчити, залити половиною сметанної заливки. Посипати половиною сиру. Потім викласти фарш, трохи присипати сиром. Додати другу частину картоплі, полити рештою заливкою і всипати залишився сир. Запікати 60 хвилин при 180 градусах.
Читайте також інші рецепти: