Масованим ударом по Україні 15 листопада Путін мстився - генерал Маломуж

Несподіваною для російського президента були жорсткі заяви Китаю та Індії щодо ядерної зброї.

Російський президент Володимир Путін завданням масованих ударів по Україні 15 листопада намагався довести світові, що готовий проводити агресивну політику залякування.

Як розповів екс-глава Служби зовнішньої розвідки генерал армії Микола Маломуж в ефірі FREEDOM, Путін продовжує пробувати формувати новий світопорядок, в тому числі в питаннях нацбезпеки.

"Концепція Росії ("русский мир" - ред.) не сприймається ніким. Це було проговорено навіть у резолюції (глав G20 - ред.). І Путін у відповідь навіть своїм партнерам (Китаю та Індії) показав, що продовжуватиме дуже потужний шантаж світу... Він це приурочив саміту", - вважає Маломуж.

Також глава Кремля цілком міг мститися за втрату Херсона - єдиного обласного центру в Україні, який контролювали ЗС РФ після вторгнення 24 лютого. 

"Другий момент - це Херсон. Херсон був системним провалом Путіна, великим військово-політичним стратегічним провалом. Це вдарило по амбіціях Путіна. Він подивився на оцінки по Україні, по суспільному невдоволенню. Він це не зміг пережити і постарався будь-яким способом помститися. Він не тільки неадекватний в деяких відносинах, але і мстивий", - пояснив генерал.

За словами Маломужа, Путін хоче бути глобальним гравцем, але його не приймають. Несподіваною для російського президента були жорсткі заяви Китаю та Індії щодо ядерної зброї.

Разом з тим Захід виступає за дипломатичне врегулювання, але теж не приймає ультиматумів Москви - усі країни за виведення російських військ на кордони 1991 року і виплату репарацій.

Відповідаючи на питання, як Захід може відреагувати на ескалацію з боку Росії, Маломуж допустив поставки Україні далекобійної високоточної артилерії, а також озброєння, яке допоможе ЗСУ не втратити наступальний потенціал восени і взимку. 

Масований удар Росії по Україні 15 листопада

Учора, 15 листопада, Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Окупанти випустили по Україні понад 90 ракет, 73 з них збила ППО. Також збито 10 "шахідів".

Зокрема, у столиці збили 4 ворожі ракети, водночас зафіксовано влучання у три житлові будинки, одна людина загинула.

Через масовану ракетну атаку уражено близько 15 енергетичних об’єктів в різних областях. Відключено понад 7 млн абонентів у 17 областях та Києві.

Енергетики розпочали екстрені відключення світла майже по всій Україні. В Офісі президента ситуацію назвали "критичною".

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що це наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни. За його словами, ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких країн-сусідів.

Вас також можуть зацікавити новини: