Астероїд може зіпсувати землянам один із днів святого Валентина: вчені визначили рік / фото УНІАН

50-метровий астероїд, відомий як 2023 DW, може зіткнутися з Землею. Це може статися на День святого Валентина в 2046 році, прогнозують вчені.

Як пише CBS News, Європейське космічне агентство виявило 2023 DW 26 лютого і підрахувало, що ймовірність його впливу на Землю становить 1 до 607. Агентство також передбачило, що астероїд може впасти на нашу планету через 23 роки – саме 14 лютого.

Вчені додали DW 2023 року в так званий "список ризиків", в якому описані й інші об'єкти в космосі, які можуть вплинути на Землю.

Відео дня

Зараз вчені вважають, що астероїд "не створює незвичайного рівня небезпеки" і "ймовірність зіткнення вкрай малоймовірна і не викликає суспільної уваги або суспільного занепокоєння". Водночас 2023 DW єдиний серед ще 1448 астероїдів у списку, ризики від якого визначають як "вище 0". 

Астероїд може зіпсувати землянам один із Днів святого Валентина: вчені визначили рік / зображення twitter.com/AsteroidWatch

Падіння астероїдів на Землю

Минулого місяця невеликий астероїд врізався в атмосферу Землі над Францією. Він був всього один метр завширшки, проте його змогли зафіксувати.

А в листопаді вчені виявили астероїд 2022 AP7 розміром 1,1-2,3 кілометрів. Це найбільший потенційно небезпечний астероїд з виявлених за останні 8 років. 

Вас також можуть зацікавити новини: