Створення і розміщення космічних теплиць відкриє людству можливість вирощувати сільськогосподарські культури за межами Землі / фото REUTERS

Вчені ще сильніше просунули процес вивчення можливостей колонізації Місяця. Вже у 2023 році в космосі з'явиться перша теплиця, що допоможе астронавтам досліджувати процес рослинництва за межами Землі.

Про це повідомляє Reuters.

Створенням першої космічної теплиці займається корпорація Redwire (RDW.N). У вівторок, 16 серпня, представники компанії повідомили, що така теплиця активізує дослідження в галузі рослинництва за межами Землі і підтримає дослідницькі місії.

Відео дня

Дейв Рід, менеджер Redwire за проектом теплиці, розповів, що проект компанії, допоможе отримати критично важливу інформацію для місій NASA Artemis та інших проектів.

"Програма Artemis Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) спрямована на відправку астронавтів на місяць і створення довгострокової місячної колонії в якості попередника можливого дослідження Марса людиною", - додали в Reuters.

Представники компанії Redwire також розповіли, що першим клієнтом стане Комерційна Сільськогосподарська технологічна компанія Dewey Scientific. Створення і розміщення космічних теплиць відкриє людству можливість вирощувати сільськогосподарські культури за межами Землі. У проект компанії входить повністю автоматизована система вирощування рослин для проведення досліджень на Міжнародній космічній станції.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що телескоп "Джеймс Вебб" надіслав на Землю фото рідкісної галактики.

Вас також можуть зацікавити новини: