Вчені знайшли останки нового динозавра / фото twitter.com/picandocodigo

В Узбекистані знайшли останки нового динозавра, який міг бути головним хижаком екосистеми в Азії та перевершував навіть тиранозавра. 

Про неймовірне відкриття пише Royal Society Open Science.

Знайденими скам'янілостями зацікавилися вчені з Канади та Японії. Вивчивши їх, вони, можна сказати, дізналися про існування нового динозавра. Виявилося, що рептилія мешкала на Землі 90 мільйонів років тому і при цьому була головним хижаком в харчовому ланцюзі Середньої Азії. До відкриття вершиною харчового ланцюжка свого часу вважали тиранозавра.

Відео дня

Дослідники назвали рептилію Улугбегзавром (Ulughbegsaurus uzbekistanensis) на честь видатного середньоазіатського вченого та державного діяча на ім'я Улугбек.

Читайте такожУ Китаї знайшли найменший слід стегозавра (фото)За висновками вчених, тварина відносилася до роду кархародонтозаврів.  У динозавра були "акулячі" зуби, які виростали до 15 сантиметрів в довжину. Висота хижака досягала восьми метрів, вага варіювалася від однієї до семи тонн.

Тим часом на аукціоні в Парижі готуються продати найбільший з коли-небудь знайдених трицератропсів – динозаврів з трьома рогами, які жили 66 мільйонів років тому.

А в Уельсі чотирирічна дівчинка Лілі Вайлдер випадково знайшла слід динозавра.

Вас також можуть зацікавити новини