Найновіше і найчіткіше зображення Урана / фото NASA, ESA, CSA, STScI, with image processing by Joseph DePasquale

Астрономи отримали найчіткіше зображення Урану - крижаного гіганта в нашій Сонячній системі. Фото зробив космічний телескоп Вебба.

За даними NASA, тільки "Вояджер-2" та "Кек" раніше отримували зображення кілець планети, але ніколи так чітко, як зараз.

На новому знімку видно 11 з 13 кілець Урану. На самій планеті є яскраво-біла область. За словами вчених, це полярна шапка, яка з'являється під прямими сонячними променями влітку та зникає восени.

Відео дня

Уран обертається на боці, в результаті чого його полюси відчувають 42 роки сонячного світла і 42 роки темряви. Обертання навколо Сонця займає 84 роки. Коли "Вояджер" пролетів повз Уран у 1986 році, на його південному полюсі було літо. Зараз південний полюс поза полем зору, звернений у темряву космосу.

Останні новини про космос

Як повідомляв УНІАН, науковці виявили загадковий інопланетний світ недалеко від Землі. У ньому два сонця і піщана буря, яка ніколи не припиняється.

Також вчені засікли й простежили радіосигнал з космосу, який постійно повторюється. Їм вдалося встановити, звідки походить цей загадковий космічний сплеск.

Вас також можуть зацікавити новини: