Ілюстрація \ REUTERS

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров'я українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова задовільний.

Читайте такожУ Парижі поблизу посольства РФ оголосили голодування на підтримку Сенцова

"Я отримую кожен день інформацію від уповноваженого з прав людини на Ямалі і керівництва ФСВП, він (Сенцов - ред.) почуває себе задовільно", - сказала вона, передають російські ЗМІ.

Відео дня

Російський омбудсмен також заявила, що сподівається разом з українською колегою Людмилою Денісовою здійснити взаємні поїздки до головного редактора "РИА Новости в Україні" Кирила Вишинського, підозрюваного у держзраді і до Володимира Балуха, політв'язня, засудженого в окупованому Криму.

Як повідомляв УНІАН, український режисер Олег Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту. Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ. 7 вересня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що український політв'язень Олег Сенцов знову відмовився від госпіталізації.