Ілюстрація \ REUTERS

Міністерство здоров’я Польщі працює над проектом, що заборонятиме в’їзд до Польщі нещепленим громадянами третіх держав.

Читайте такожНа Закарпатті за тиждень майже 100 людей захворіли на кір

Про це повідомив польський міністр Лукаш Шумовський, передає Польське радіо. «Польські громадяни в безпеці. Вакцинація понад 95% захищає нас від епідемії», - запевнив Шумовський.

Відео дня

Також головний санітарний інспектор Ярослав Пінкас сказав, що у Польщі «є кір, занесений з-за кордону, а свого кору ми не маємо вже декілька років». Він висловив надію, що Польщі «вдасться зберегти статус країни, вільної від кору».

Пінкас підкреслив, що треба вимагати щеплення від іноземців, котрі перебувають у Польщі тривалий період. «Ми повинні запитати: „чи був Ти щеплений і чи не повинен Ти це зробити”», - сказав він.

За його словами, нинішня епідеміологічна ситуація «вимагає активної роботи, аби особливо іноземці, котрі працюють у Польщі триваліший період, були щеплені». Він підкреслив, що це стосується, передусім,тих осіб, котрі працюють з дітьми.

«Нині ми спільно з міністром внутрішніх справ та адміністрації працюємо над опрацюванням якихось раціональних правил. Однак це має відбуватися дуже тактовно», - сказав головний санітарний інспектор.