Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив в Одеському національному академічному театрі опери й балету під час участі в урочистостях з нагоди 71-ї річниці визволення Одеси від фашистських окупантів.

Він заявив, що в регіоні вже затримано близько 50 підозрюваних.

Читайте такожВ Одесі триває "зачистка" від диверсантів, затримали 40 осіб - СБУ

Відео дня

«Вони планували теракти з 1 на 2 травня... Десятки терактів сьогодні вночі попереджені, десятки життів врятовано», - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, СБУ спільно з Генпрокуратурою і МВС проводять активну фазу «зачистки» Одеської області від злочинних елементів, які готували теракти, зокрема, на Великодні свята.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися зіткнення між сепаратистами і проукраїнськими активістами. Декількох осіб було застрелено в центрі міста. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, в табір проросійськи налаштованих громадян і підпалили намети. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок, в якому перебувало багато людей, почалася пожежа, під час якої також загинули люди. Всього за медичною допомогою звернулося більш як 200 потерпілих, загинуло 48 осіб.

Читайте такожСБУ обіцяє довести до кінця розслідування щодо причетності КПУ до терактів в Одесі

Судові слухання про масові заворушення 2 травня в Одесі почалися 27 листопада 2014 року. На лаві підсудних – 21 особа, включаючи 2-х громадян РФ, затриманих правоохоронними органами у травні 2014 р. На даний час фігуранти судового розгляду це, як стверджує обвинувачення, представники проросійський організацій «Народна дружина», «Одеська дружина», «Православне козацтво» та інші, які брали участь у заворушеннях у центрі міста. В ході судових слухань стало відомо, що один із фігурантів, який перебуває під домашнім арештом, зник. Матеріали стосовно євромайданівців, а також подій, що мали місце на Куликовому полі і в Будинку профспілок, виділені в окремі провадження.

На початку лютого 2015 р. Малиновський районний суд Одеси повернув Генеральній прокуратурі на доопрацювання обвинувальний акт у провадженні про масові заворушення 2 травня.