Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили в прес-центрі СБУ.

В повідомленні сказано, що 14 квітня ц.р. затримано громадянина України «Х», 1990 р.н, який напередодні диверсії на залізничному мосту через річку Лопань (перегін Основа - Новожаново) фотографував залізничні колії та стратегічні промислові об'єкти у цьому районі.

Читайте такожНа Харківщині знешкодили 11 бойовиків із величезним арсеналом зброї (фото)

Відео дня

В СБУ зазначають, що також 14 квітня затримано громадянина України «С», 1976 р.н., уродженця с. Дьякове Луганської області, який підозрюється у вчиненні вибуху залізничної цистерни на станції Шебелинка у січні 2015 року. «Крім того, встановлено, що «С» на підставі фіктивних документів про статус вимушених переселенців оформляв на бойовиків незаконних збройних формувань та їхніх родичів пенсійні картки», - йдеться в повідомленні. При цьому зазначається, що він для забезпечення зв’язку між терористами та інформаторами «С» купував на Харківщині та переправляв на окуповану територію телефонні картки та карти поповнення мобільних рахунків.

Читайте такожВ Одесі триває "зачистка" від диверсантів, затримали 40 осіб - СБУ

В СБУ повідомляють, що 15 квітня під час спроби виїхати до Росії контррозвідники СБУ затримали громадянина України «К», який може бути причетний до підриву залізничної колії та скоєння диверсій в Чугуївському та Зміївському районах Харківської області. При цьому зазначається, що встановлено близький зв’язок «К» з активним членом терористичної групи «харківські партизани», який після підриву пабу «Стіна» переховується від слідства в Росії – у м. Бєлгород.

За повідомленням СБУ, у рамках кримінального провадження оголошено про підозру у скоєнні злочину затриманому СБУ 14 квітня ц.р. громадянину України «П», 1971 р.н., начальнику штабу т.зв. «Харківської козачої губернської громади» (Терские казаки). «Під час проведення обшуку у нього виявлено та вилучено вибухові речовини та боєприпаси, а саме: гранату РГД-5, дві тротилові шашки вагою 400 г кожна», - зазначено в повідомленні.

Прес-центр СБУ також повідомляє, що в рамках кримінального провадження стосовно керівників проросійського ГО «Ісход» 16 квітня СБУ було затримано громадянку України «Д», 1984 р.н., у помешканні якої під час обшуку було вилучено АК-74 та 50 набоїв калібру 5.45 мм, а також гранату РГД-5.

«Стосовно затриманих тривають оперативно-слідчі дії»- зазначають в СБУ.