facebook.com/Mustafanayyem

Про це він заявив в коментарі Цензор.нет.

"Є незаперечний факт, на який держава зобов'язана відреагувати, насамперед, - загинули люди, є поранені. Необхідно не допустити подальше кровопролиття, не допустити жертв. Це найважливіше. Ми в постійному зв'язку з керівництвом ПС, ситуація стабільна. Вирішувати проблему необхідно з урахуванням позиції всіх сторін. Продовження бойових дій ми не допустимо", - сказав він.

Читайте такожОБСЄ фіксує в районі Мукачевого підвищені заходи безпеки та військову техніку

Відео дня

За словами Грицака, також необхідний максимально прозорий розгляд за участю громадськості, народних депутатів, щоб встановити всі деталі та обставини, за яких був відкритий вогонь, і загинули люди.

"Я гарантую справедливий розгляд, якщо всі бійці ПС, які взяли участь у інциденті в Мукачево, здадуть зброю і почнуть співпрацювати з владою. Я багато часу провів на фронті, воював пліч-о-пліч з добровольцями. Ніхто не збирається "зачищати" патріотів. Ми виявили сьогодні двох поранених бійців ПС - їм надана вся необхідна допомога, вони переправлені в лікарню, стан стабільний. У держави є питання тільки до конкретних громадян, які порушили закон. Ми повинні спільними зусиллями як можна швидше відновити хід подій і визначити відповідальність", - заявив Грицак.

Він вважає, що їздити по мирних містах з кулеметами і автоматами, відкривати вогонь, стріляти на ураження з гранатометів в мирному місті неприпустимо нікому.

Читайте такожЯрош прокоментував стрілянину на Закарпатті за участі "Правого сектору"

"Не можна стріляти по мирним громадянам, по співробітникам правоохоронних органів. Якби до цього були причетні мої підлеглі - я б діяв аналогічно. Це питання безпеки громадян. Тому треба розібратися без емоцій", - підкреслив голова СБУ.

Крім цього Грицак запевнив, що в ході розслідування буде дано визначення і мафіозним структурам області.

"І з такого розслідування треба було починати. Я запитав представників ПС: "А що ви зробили для того, щоб побороти мафію мирними, законними методами?" Немає відповіді. Це наша держава, і ми повинні змінювати її разом. Мої контакти не змінюються, та керівництво "Правого сектора" немає жодних проблем довести до мене будь-яку інформацію", - сказав він.

Грицак запропонував реалізувати комплекс заходів, в тому числі кадрові рішення прийняти, - в максимально короткі терміни розпочати організацію спільних митних постів на державному кордоні з країнами Європейського союзу, і провести інтеграцію баз даних імпорту / експорту з митницями наших західних сусідів.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня в Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між "Правим сектором" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо.

Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу для розслідування подій у Мукачеві, в яку увійшли представники Генпрокуратури, СБУ та МВС.

Відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації і ч. 3 ст. 258 - терористичний акт.