Фото УНИАН

Про це він сказав, виступаючи на першому в цьому році засіданні Ради регіонального розвитку, повідомили УНІАН у прес-службі президента.

Читайте такожГенштаб поки не проситиме Порошенка про мобілізацію, розраховує на контрактників

«Глава держави повідомив, що поки що не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як зазначили у прес-службі, Петро Порошенко наголосив на тому, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

«Ми маємо використати всі ресурси і резерви для забезпечення комплектації контрактної армії», – цитує слова президента його прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, у січні в Генштабі Збройних сил України (ЗСУ) заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Демобілізація військових, які завершили виконання своїх обов’язків, планується наприкінці березня - у квітні поточного року.

За словами міністра оборони Степана Полторака, Генштаб робить розрахунки та вивчає необхідність оголошення чергової хвилі мобілізації.

8 лютого начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що необхідність в черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, які будуть прийняті на військову службу за контрактом.