фото: УНІАН

Арештант, підозрюваний у скоєнні вбивства і розчленуванні жінки-інспектора на території Одеського СІЗО, утримується в іншому ізоляторі з метою його безпеки.

Читайте такожВ Одеському СІЗО після жорстокого вбивства співробітниці б'ють арештантів – капеланЯк передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області Сергій Шайхет.

«Він повністю визнав свою вину. Зараз на підозрюваного ніхто не справляє психологічного і фізичного впливу. Він утримується під вартою, стосовно нього вжито заходи безпеки, згідно з чим, він перебуває в іншому слідчому ізоляторі», - заявив Шайхет, відмовившись уточнити, де саме перебуває підозрюваний.

Відео дня

Начальник слідчого підрозділу також відмовився підтвердити інформацію про те, що фігурант переведений до Миколаївського СІЗО. «Не можу це, ні підтвердити, ні спростувати», - додав він.

За словами Шайхета, на даний час проведено першочергові слідчі дії, здійснено відтворення обставин події. В ході слідчого експерименту підозрюваний буквально з точністю до хвилини показав, коли і де він здійснював ту чи іншу дію стосовно жертви.

Також проведено ряд оглядів місця події, вилучено речові докази, які долучено до справи.

Як зазначив Шайхет, підозрюваний розкаюється. Йому повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю (п. 4. ч. 2 ст. 115 КК України). У той же час у слідства є кілька версій, що стосуються, в тому числі, мотивів вчинення злочину, які зараз відпрацьовується.

Інформація про можливих співучасників поки що не підтверджується.

«На даному етапі встановлено, що він все зробив сам», - сказав Шайхет.

Наразі призначено більш як 10 експертиз, в тому числі, судово-генетичну і судово-медичну.

У ході прес-конференції зазначалося, що під час скоєння злочину зникли ключі, газовий балон і кийок інспектора СІЗО. За словами Шайхета, під час огляду місця події на території СІЗО всі ці предмети було знайдено і вилучено.

Як повідомляв УНІАН, 17 серпня в Одесі на території СІЗО зловмисник убив і розчленував співробітницю ізолятора. Викрито підозрюваного - 39-річний заарештований, який перебував в слідчому ізоляторі. Зловмисник раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. На момент скоєння вбивства інспектора ізолятора був під слідством у зв'язку з вчиненням розбійного нападу (ст. 187 ККУ).

Поліція за фактом вбивства почала розслідування за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоїне особою, яка раніше скоїла умисне вбивство), прокуратура області - за фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО, внаслідок чого стало можливим вчинення ув'язненим цього злочину (ч. 2 ст. 367 КК України).