фото УНІАН

Підрозділи Збройних сил України вперше у своїй історії візьмуть участь у військових навчаннях країн «Вишеградської четвірки».

Такої домовленості досягнули президент України Петро Порошенко і міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

Порошенко подякував Мацеревичу за особисту присутність на параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України та високо оцінив участь підрозділу польського війська у святкуванні, що стало «історичним днем для українсько-польської дружби».

Відео дня

Читайте такожУ Пентагоні не бачать ознак підготовки російського вторгнення в Україну – The Wall Street Journal

Глава держави відзначив конструктивність та інтенсивність діалогу між оборонними відомствами обох держав, зокрема ефективну співпрацю у рамках українсько-польсько-литовської бригади ЛИТПОЛУКРБРИГ. За словами Порошенка, це є практичним наповненням стратегічного характеру партнерства між країнами.

Порошенко та Мацеревич обговорили питання подальшого посилення військово-технічного співробітництва між Україною та Польщею, реалізацію рішень Варшавського саміту НАТО, а також питання активізації участі України у спільних багатонаціональних тренуваннях.

«Європа без України не буде повноцінною ні в політичному, ні в економічному, ні у військовому плані, - підкреслив Мацеревич. - Польща була, є і буде разом з Україною, бо Ваша країна захищає Європу».

Глава польського оборонного відомства підтвердив, що Польща і надалі неухильно підтримуватиме зусилля з відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко обговорив з міністром оборони США Джеймсом Меттісом питання розширення оборонних можливостей України.