Військова техніка біля Калинівки / фото dsns.gov.ua

Близько 700 військовослужбовців Збройних сил України залучені до ліквідації пожежі та її наслідків на складі боєприпасів, який розташований поблизу Калинівки Вінницької області. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

Читайте такожУ ДСНС розповіли, скільки часу знадобиться для гасіння пожежі на арсеналі під Вінницею

«Загалом до ліквідації пожежі у Калинівці залучено близько 700 військовослужбовців Збройних сил України із підрозділів Повітряних сил, Військової служби правопорядку та Високомобільних десантних військ», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У Міноборони додали, що з техніки залучено 4 пожежних танки. В резерві перебуває додаткова техніка, яка в разі потреби буде задіяна до гасіння пожежі.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня о 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка Вінницької області.

Із зони можливого ураження евакуювали близько 30 тисяч людей. За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, двоє осіб травмовано. Події на складі боєприпасів правоохоронці кваліфікували як диверсію.

Президент України Петро Порошенко через вибухи на складі боєприпасів вирішив скликати військовий кабінет за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та керівників силових відомств.

Начальник Озброєння Збройних сил України Микола Шевцов заявив, що 70% території арсеналу не ушкоджено пожежею та вибухами, а інформація про перевантаженість арсеналу не відповідає дійсності.