До Херсону заборонили в’їзд військовим / фото УНІАН

З 17 листопада до Херсону заборонили в’їзд (прохід) військовим. Про це у своєму відеозверненні до населення повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. За його словами, відповідне рішення прийнято під час засідання Ради оборони Херсонщини.

"Від сьогодні до Херсона не зможуть потрапити військові, які не виконують бойові завдання на території Херсонської громади. Виключення - захисники й захисниці, котрі проживають у місті, знаходяться у відрядженні, відпустці або проходять лікування", - наголосив посадовець.

Відео дня

Також він зазначив, що наразі заборонено продаж алкоголю у Станіславській, Білозерській,  Херсонській, Чорнобаївській, Музиківській, Дарʼївській, Тягинській, Бериславській, Борозенській, Милівській, Новоолександрівській громадах, а також селах Новомиколаївка, Черешневе, Костирка, Нововознесенське, Добрянка Високопільської громади та Трифонівка, Нововасилівка Великоолександрівської громади. Йдеться про 160 населених пунктів, які знаходяться у 30-кілометровій зоні від берега Дніпра.

Водночас обмеження не поширюється на Херсон, Зеленівку, Степанівку та Чорнобаївку.

Окрім того, Прокудін підкреслив, що в регіоні  посилюється робота з мобілізації – на блокпостах перевірятимуть відповідні документи чоловіків тощо.

Також прийнято рішення щодо створення в одному з населених пунктів Чорнобаївської громади модульного містечка для жителів області, котрі втратили домівки та про заборонену публікацію фото та відео, за якими можна точно визначити місце російського "прильоту".

Як повідомляв УНІАН, на правобережжі Херсонщини за добу, станом на ранок 17 листопада, 6 людей загинули, ще 10 - дістали поранення. Противник здійснив 58 обстрілів правобережжя регіону, випустивши 347 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації. Загарбники поцілили  у житлові квартали населених пунктів, адмінбудівлі та магазин у Херсонському районі, медичну установу, магазин, заправні станції тощо.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ підтвердив серію успішних дій на лівому березі Дніпра на Херсонському напрямку. Попри серйозну лінію укріплень та потужний опір ворога, вдалося провести декілька вдалих та успішних дій. Наразі загарбники  намагаються вибити бійців ЗСУ із займаних позицій, через що має великі втрати.

Вас також можуть зацікавити новини: