У ДСНС відзначили найкращих чотирилапих помічників за роботу на завалах у Дніпрі (фото)

Рятувальники кажуть, що службові "носики" їхніх напарників також важко працювали, розшукуючи людей під завалами будинку. Йдеться про ракетний теракт РФ 14 січня, під час якого окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі ракетою Х-22.

Співробітники ДСНС розповіли про внесок кінологів Міжрегіонального центру швидкого реагування та їхніх службових собак у пошукові роботи на завалах зруйнованого будинку у Дніпрі, які тривали аж до сьогодні.  

Пост подяки чотириногим помічникам вони опублікували на сторінці в Telegram, відзначивши найголовніших "героїв": Давиденко Ірину з курцхаром Джоном, Найду Ігоря з німецькою вівчаркою Леді, Жарого Олександра та Гармаша Сергія з бельгійськими вівчарками Мілкою і Чаком. Саме ця команда "мрії" працювала на місці події.

"У першу ніч пошуково-рятувальних робіт наші чотирилапі помічники обстежили близько 500 кв. м завалів, допомогли виявити постраждалих",- повідомляє прес-служба.

У ДСНС нагадали, що собаки під час подібної роботи стомлюються не менше за людей, проте саме їхній винятковий нюх та інстинкти так важливі для пошуку і порятунку українців. 

"Лише вони можуть допомогти знайти постраждалих. Дякуємо нашим помічникам за віддану службу!" - йдеться у повідомленні.  

Пошукові роботи в Дніпрі

14 січня армія РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Україні, в результаті якого у житловий будинок в Дніпрі влучила ракета Х-22. Вибухом була повністю знищена одна із секцій будинку.

Сьогодні в ДСНС повідомили, що станом на 17 січня 13:00 пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі завершені. В результаті удару загинули 44 людини, травмовано 79 осіб. Вдалося врятувати 36 осіб.

Наразі відселення зі зруйнованого будинку потребують 236 мешканців квартир

Вас також можуть зацікавити новини: