З понівеченого ворогом будинку у Дніпрі необхідно відселити мешканців сотень квартир, поділилися рятувальники / фото Сергій Дівєєв, УНІАН

Станом на сьогодні, 17 січня, у багатоповерхівці в Дніпрі, яку серйозно пошкодили російські окупанти, відселення потребують мешканці 236 квартир.

Необхідно оцінити стан будинку, створити відповідну комісію, яка обстежуватиме багатоповерхівку на придатність для проживання в інших секціях, про це під час інформаційного телемарафону повідомив прес-офіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій України Олександр Хорунжий.

"За попередньою інформацією, відселення потребують мешканці 236 квартир, але це питання відноситься до компетенції місцевих органів влади...", - сказав він.

Відео дня

Смертоносний обстріл Дніпра росіянами 14 січня - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, 14 січня російські терористи влучили ракетою у багатоповерхівку в Дніпрі, де мешкали понад 1,1 тис. людей. Вибухом було повністю знищено одну з секцій будинку.

Росіяни вдарили по житловому будинку ракетою Х-22. Її спроектували ще в Радянському Союзі, щоб знищувати морські угруповання та авіаносні групи. Таку ракету може запускати лише 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк Російської Федерації.

17 січня у Державній службу України з надзвичайних ситуацій повідомили, що о 13:00 пошуково-рятувальні роботи у Дніпрі на місці ракетного удару було завершено. За останніми даними, загинули 44 особи, а 79 - постраждали.

Вас також можуть зацікавити новини: