Екс-заступник голови МОН Гарбарук прокоментував своє звільнення після скандалу

оновлено

Колишній чиновник зазначив, що звільнився сам через власні переконання.

Колишній заступник міністра освіти Ігор Гарбарук написав заяву про звільнення за власним бажанням, а не під тиском керівництва.

Про це екс-чиновник розповів у коментарі УНІАН.

Так, Гарбарук заперечив, що він був змушений звільнитися з Міністерства через скандал з оприлюдненням фотографій з його помічницею.

"Це моє особисте рішення. Його я ухвалив ще в неділю. Це європейська практика й так роблять у схожій ситуації ті, хто відповідально ставиться до роботи, яку вони виконують, перебуваючи на державній посаді. Ті, хто приймає думку суспільства та з повагою до неї ставиться - хоч би яким воно було", - заявив Гарбарук.

Читайте також"Дуже скромно": жінки переглянули дрес-код після скандалу із сукнею у міськраді ЛьвоваПри цьому він зазначив, що передав заяву на звільнення особисто міністру освіти та науки Сергію Шкарлету.

"1-й робочий день був у вівторок – тому заяву про звільнення я написав учора о 8:30 ранку та передав його особисто Міністру. Після чого міністр вийшов з відповідним поданням на засідання уряду. Сьогодні я отримав у Міністерстві свої документи – наказ та трудову книжку. Я просто відповідально ставлюся до того, чим професійно займаюся", - підсумував екс-чиновник.

Скандал з помічницею Гарбарука - що відомо

24 грудня Гарбарук перебував з робочим візитом у Львові. У рамках візиту він відвідав Львівську мерію та поспілкувався з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Значний резонанс викликав наряд помічниці Гарбарука Христини Тішкун, яка перебувала в поїздці разом з ним: на фото з ділової зустрічі з Садовим та іншими посадовими особами вона стоїть між Гарбаруком і мером у вечірній сукні з дуже відвертим декольте.

У свою чергу Гарбарук вирішив відреагувати на скандал, процитувавши вірш Кіплінга "якщо".

"О, Якщо ти спокійний, не розгублений, коли втрачають голови навколо, і якщо ти собі залишився вірний, коли в тебе не вірить кращий друг, і якщо чекати вмієш без хвилювання, не станеш брехнею відповідати на брехню, не будеш злісний, ставши для всіх мішенню, але і святим себе не назвеш", - написав чиновник.

28 грудня Кабінет Міністрів України звільнив заступника міністра освіти України Ігоря Гарбарука за його заявою.

У свою чергу колишня дружина звільненого заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука як професійний сексолог вирішила не коментувати фотографії з його помічницею

Вас також можуть зацікавити новини: