Києво-Печерська лавра переходить на новоюліанський календар / фото УНІАН

Києво-Печерська лавра 15 листопада переходить на новоюліанський календар, що є основним для Православної Церкви України (ПЦУ).

Про це повідомив виконувач обов'язків намісника Києво-Печерської лаври архімандрит Авраамій у соцмережі. "На численні прохання парафіян Києво-Печерської лаври, з благословення священноархімандрита Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Блаженнійшого митрополита Епіфанія, з 15 листопада (початок Різдвяного посту) Лавра переходить на використання новоюліанського календаря, який є основним для нашої Помісної Церкви", - повідомив він деталі.

Перехід ПЦУ на новий календар

У травні цього року Православна церква України на Архієрейському Соборі вирішила перейти на новий календар.

Відео дня

Наприкінці червня президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект "Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України" (№ 9431), яким передбачено святкування Різдва Христового 25 грудня.

1 вересня ПЦУ перейшла на новий новоюліанський календар. Згідно нового календаря Різдво українці відзначатимуть 25 грудня. Покрову – 1 жовтня, Водохреще – 6 січня, а День Святого Миколая – 6 грудня. Святкування Великодня і прив'язаних до нього свят буде без змін.

Вас також можуть зацікавити новини: