Євген Дикий розповів про "загрозу" від ухилянтів / колаж УНІАН, фото mil.in.ua, кадр з відео,

Ухилянти можуть представляти небезпеку, якщо почнуть організовуватися в групи. Якщо це станеться, їх доведеться "зачистити", зокрема "поза межами правового поля". Таку думку висловив воєнний оглядач, ветеран АТО Євген Дикий в інтерв'ю виданню "Новинарня".

За його словами, ухилянти, які "роками не виходять з квартири", уникаючи вручення повістки, загалом особливої загрози не становлять.

"Це, як у російського класика – "тварь дрожащая". А от коли ця "тварь дрожащая" за цим же класиком починає вважати, що вона "право имеет", і коли вони починають збиратися (...) в зграйку, то це вже як перелякані пацюки. А перелякані пацюки, коли в зграйці, вони кусаються", – каже він.

За словами Дикого, коли такі ухилянти почнуть збиратися у великі групи – "десь по вісімдесят" – то за них можуть взятися ветерани війни.

"У нас достатньо для цього і рук, і заліза, і рішучості. І ми їх зачистимо так, що просто місця не залишиться. Але проблема в тому, що це вже буде зовсім за межами правового поля", – каже ветеран.

Мобілізація в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, 30 січня Кабмін подав до Верховної Ради новий законопроект про посилення мобілізації в Україні. Він покликаний ускладнити життя ухилянтів, але робитимуть це в дещо більш цивілізований спосіб, ніж пропонував грудневий законопроект.

Втім у публічному просторі знаходяться і ті, хто готовий вчиняти радикальні дії стосовно ухилянтів. Наприклад, командир 118-ї бригади ЗСУ Анатолій Стуженко заявив, що потрібно "прострелити коліно" тому, хто відмовляється виходити з машини на вимогу правоохоронців.

Вас також можуть зацікавити новини: